Voorkom bouwfouten!

By |

Voorkom bouwfouten door goed voorbereid en met specialistisch werk aan de slag te gaan. Een betrouwbare bouwtekening hoort tot in de details kloppende aansluitingen te hebben. Ieder nieuw doe-het-zelf project brengt de nodige spanningen en uitdagingen met zich mee. Het is ook steevast een periode van leuke en leerzame ervaringen.

Het is voor ervaren doe-het-zelvers de kunst om bouwprojecten in goede sferen te laten verlopen zodat de concentratie en — meest belangrijk — het resultaat goed is.  Maar hoe weet je of de bouwtekening van je project van goede kwaliteit is? Door het uit eigen ervaring te beoordelen of door een klus-expert een kijkje te laten nemen of alles goed klopt.

Concreet antwoord?

Er kwam laatst een mail binnen van een bezoeker met de vraag waar een bouwtekening van goede kwaliteit aan moet voldoen, en of daar één concreet antwoord op te geven is; Nou, JA én NEE! Het zit namelijk zo; iedere bouwtekening is uniek, net zoals elk doe-het-zelf bouwproject uniek is. Een bouwtekening van een stoel, boekenplank is bijvoorbeeld vele malen simplistischer dan een bouwtekening van een pergola of carport. Maar er zijn wel enkele richtlijnen die je kunt aanhouden om te controleren of je goed spul voor je hebt.

Voorkom bouwfouten tot een minimum!

Een goede bouwtekening is je basis om veelvoorkomende bouwfouten tot een minimum te beperken. Of je nou een bouwtekening op maat laat maken door een bouwkundig tekenaar of gebruik maakt van de grootste verzameling bouwtekeningen die er op de markt te vinden is, reken maar dat je waar krijgt voor je geld. Let op de volgende punten in je bouwtekening:

  • Extra detailtekening kan net dat beetje verschil maken dat úúren van je project en je leven bespaart. Schaal 1:5 of 1:10
  • Plattegrond nieuwe situatie
  • Gevelaanzichten nieuwe situatie (handig bij tuinhuisjes, schuren, stallingen e.d)
  • Doorsnede nieuwe situatie
  • Situatietekening
  • Duidelijke materiaal-, afmetingen- en kleurenschema

Ja!

Ik wil direct toegang tot bouwtekeningen die aan al bovengenoemde eisen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *