De voordelen van je eigen meubels maken

door |

Het maken van je eigen meubels is niet voor iedereen weggelegd. Dat is duidelijk. En dat is helemaal oké! Dat betekent alleen maar dat degenen die het wel maken, de anderen kunnen voorzien die er niet eens aan beginnen. Voor iedere vraag is er wel een aanbod zeggen we altijd.

Anders dan het kopen van kant-en-klare meubels in de winkel, geeft het maken van je eigen meubels veel meer voldoening. Je stopt je tijd in je doe-het-zelf projecten, kostbare tijd die je niet meer terug krijgt. Maar wat je wél terugkrijgt is je eigen handwerk in je huis (of voor de verkoop) waar je enorm trots op kunt zijn.

1. Scheelt enorm in kosten t.o.v het kopen van kant-en-klare meubels
2. Je kunt je Ambacht en vakmanschap verfijnen
3. Je hebt je eigen kunst in huis
4. Je kunt je eigen werk verkopen
5. Je hebt creatieve vrijheid!

Het zelf maken van meubels is een unieke hobby wat in het begin vooral voor verwarring kan zorgen. Maar daar is met geduld en toewijding goed doorheen te bijten. Wie al eerder eigen meubels heeft gemaakt weet hoeveel geduld en precisie erbij komt kijken. Maar het eindresultaat is wel dat je er enorm veel voor terugkrijgt.

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze op een zelfgemaakte bank kunnen zitten? De beste doe-het-zelvers waren in het begin ook amateurs die met zorg en toewijding alsmaar beter werden. Eerlijk is eerlijk, de eerste meubels die we maakten waren verre van perfect, en moesten flink herzien worden voordat ze presentabel waren. Gelukkig wordt het je nu wel stukken makkelijker gemaakt als je aan de slag gaat met een uitgebreid bouwtekeningenpakket. Het enige wat je dan rest is de duidelijk aangegeven stappen en instructies te volgen.

Lucratieve hobby
Op maat gemaakte meubels hebben altijd dat beetje extra. Ze zijn uniek en horen écht ergens bij iemand in huis of op kantoor. Of je nu aan de slag gaat voor jezelf of van plan bent om je zelfgemaakte meubels te verkopen… het kan een zeer lucratieve hobby zijn als je je er écht voor inzet!

Probeer het zelf en ontdek hier wat je allemaal zelf kunt maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *