Steigerhout hondenhok maken

By |

Een knusse hondenhok van steigerhout maak je eenvoudig zelf. Dit doe-het-zelf project is zelfs binnen één dag te realiseren! Trek de stijl van de huis- en tuininrichting door naar de hokken en accessoires van je huisdieren.

Met steigerhout maak je zelf de mooiste meubelen en omdat deze houtsoort zo gemakkelijk in gebruik is, komt er geen eind aan de mogelijkheden. Een hondenhok maken kan met tal van materialen maar het is ook leuk als het een beetje bij de rest van je meubelen past.

Dankzij het meest uitgebreide pakket met bouwtekeningen dat er op de markt te verkrijgen is, wordt het vanaf nu een fluitje van een cent om de meubels van je dromen te maken. Verras jezelf of vrienden en familie met een eigen creatie op maat of zet je eigen product te koop.

Waarom steigerhout?

Steigerhout is één van de populairste soorten bouwhout die er is. Het robuuste karakter en de duurzaamheid van steigerhout maakt het een zeer gewilde houtsoort. De afgelopen jaren is de vraag naar steigerhouten creaties enorm gestegen en je komt het vrijwel in iedere bouwmarkt tegen. Het onderhoud en levensduur gaat hand in hand. Om lang van steigerhouten meubels te kunnen genieten is het belangrijk om het goed te behandelen.

Zeker als je de hondenhok buiten wilt plaatsen is het verstandig om de plaatsing, constructie en weersinvloeden in overweging te nemen. Steigerhout kan namelijk enorm veel vocht opnemen maar ook weer goed afvoeren, mits het ook de kans krijgt om te drogen (bijvoorbeeld op een zonnige plek). Het moet als het ware kunnen ‘ademen’.

Beits, alsjeblieft!

De beste manier om steigerhout mooi te houden is door het te behandelen met steigerhoutbeits. Er zijn bij bouwmarkten en speciaalzaken verschillende wassingen en kleurtinten verkrijgbaar. Zo kun je een specifiek effect en uitstraling bereiken. Steigerhoutbeits is niet volledig dekkend zodat eventuele vocht gemakkelijk eruit kan indien nodig.

Hondenhok maken met bouwtekening

Ga zelf aan de slag met een bouwtekening om je eigen hondenhok te maken! Ontdek de vele extra’s die je erbij krijgt en laat je verrassen door het gigantische assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *