Poppenhuis maken

door |

Zelf een poppenhuis maken! Dit doe-het-zelf project is een ontzettend leuke bezigheid die gegarandeerd zorgt voor úúúren speelplezier! Ken jij ze nog van vroeger? Of wil je graag een kind blij maken met een heus poppenhuis. Hun fantasie wordt enorm geprikkeld door rollenspellen met poppen. Zeker in een digitaal tijdperk is dit een goede manier om de rust te behouden met duurzaam en houten speelgoed.

Miniatuur droomhuis

Een poppenhuis kun je in allerlei ontwerpen maken met behulp van heldere bouwtekeningen. Een miniatuur droomhuis kun je eenvoudig verwezenlijken door met beukenhout of ander hout te werken dat makkelijk te bewerken is. Beukenhout is bovendien niet splintergevoelig, dus kindvriendelijk én niet giftig.

Poppenhuis maken met geschikt hout

Het hout dat je voor een poppenhuis gebruikt moet wel aan een aantal eisen voldoen. Om veilig speelplezier te kunnen waarborgen is het verstandig om te kiezen voor gifvrij hout. Dit zijn enkele aanraders om mee te bouwen aan een poppenhuis.

  • Beukenhout
    Geurloos, smaakloos, Splintert niet vanwege de dichte, korte vezels, is goed te bewerken en prima te buigen.
  • Multiplex 4mm (berken)
    Mooi glad te schuren en te lakken, ideaal voor meubeltjes en figuurzagen, goed afwasbaar

Beukenhout zie je steeds weer terug komen wanneer het om houten speelgoed gaat. Het is tenslotte ook al eeuwenlang het meest gebruikte hout voor speelgoed. De veelzijdigheid van beukenhout en het makkelijk te bewerken structuur maakt het tevens een uitstekende bouwhout voor doe-het-zelf projecten.

Bouwtekeningen voor poppenhuizen en meer houten speelgoed

Laat je inspireren en ga een dromerige poppenhuis maken waar de kleintjes heel lang zoet mee zullen zijn. Met wat restjes behang of restjes hout van andere projecten kun je gemakkelijk de inrichting verfijnen en verdere uitbouw verrichten aan het speelgoed.

Ja! Maak het zelf.

In het bouwtekeningen pakket vind je de ontwerpen voor de mooiste poppenhuizen en meer goed te volgen tekeningen om houten speelgoed te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *