Plantenbak maken

By |

Een plantenbak maak je zelf gemakkelijk met een duidelijke, stap-voor-stap bouwtekening. Alles wat je moet weten qua afmetingen en materialen vind je erin terug. Ontdek welke bouwtekeningen er nog meer beschikbaar zijn!

Wat voor soort plantenbak?

Een belangrijke vraag voordat je aan de slag gaat met dit doe-het-zelf project is wat voor soort plantenbak je eigenlijk wilt maken. Er zijn vele materialen geschikt voor het maken van een plantenbak die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Steigerhout wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit vanwege het ruige uiterlijk en het duurzame aspect.

Ook eikenhout, vurenhout of afvalhout kan uitstekend van pas komen bij het maken van plantenbakken. Voor een mooi resultaat is het leuk als de stijl van de plantenbak bij de rest van de tuin of balkon past. Andersom is het ook creatief als de stijl van de accessoires er meer uit springen! Ruig bij lief landelijk of strak en modern bij een weelderige begroeiing. De variaties zijn oneindig!

Aan de slag met handige bouwtekeningen

Voor fanatieke doe-het-zelvers is één zelfgemaakte plantenbak slechts het begin. Met de keuze uit ruim 10.000 bouwtekeningen voor creatieve projecten voor binnen- én buitenshuis komt er geen eind aan inspiratie. Bouw zelf of met een team gemakkelijk en voordelig zelf meubels voor eigen gebruik of voor verkoop.

Dit heb je nodig om te beginnen

Om je eigen plantenbak te maken van bijvoorbeeld hout heb je o.a nodig: nauwkeurige bouwplan met afmetingen voor het hout, anti-worteldoek, schroeftol, schroeven, tacker, schaar, rolmaat, potlood. Na het afronden van het project kun je er altijd nog voor kiezen om het te bewerken met (lak) verf, beits of accessoires.

Belangrijke tip! Laat je hout vooraf op maat zagen bij de speciaalzaak, dat scheelt een hoop werk en ongebruikte stukken kun je vaak terugbrengen op vertoon van de kassabon.

Ja, ik wil een bouwplan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *