Maak je eigen tafel van steigerhout

By |

Steigerhout is een veelzijdig en onderhoudsvriendelijk natuurproduct. Het is daarom niet verrassend dat deze duurzame houtsoort jaar in jaar uit immens populair blijft. Vooral onder beginnende en ervaren hobbyisten is dit hét go-to materiaal om mooie meubels mee te bouwen.

Er zijn veel voordelen aan steigerhout. Eén van de belangrijkste voordelen is dat het zowel voor binnen als buitengebruik geschikt is. Het is kindvriendelijk, kan tegen een krasje of stootje en is niet splintergevoelig. Sterker nog, een beetje doorleefd steigerhout zorgt voor die robuuste uitstraling waar veel mensen naar zoeken.

Steigerhout onderhouden

Puur natuur is deze houtsoort het mooist. Als je je steigerhouten meubels buiten wilt laten staan kun je gerust de seizoenen ermee laten spelen. Zeker met wisselvallig weer kan het allemaal geen kwaad. Steigerhout is na een fikse regenbui zo weer droog! Maar vermijd wel langdurig vochtige plekken waar weinig wind en zonlicht komt. Verfris je steigerhouten tafel of (hoek)bank minstens eenmaal per jaar heel simpel met slechts een borstel, lauw water en groene zeep.

Tafel steigerhout

Van alle mogelijke steigerhout meubels staat een steigerhouten tafel op nummer één qua populariteit. Breng de natuur in de eetkamer en leg je bord erop. Een volledige tafel of enkel een steigerhouten tafelblad past moeiteloos bij elke huisstijl. Dit is de belangrijkste factor in de alsmaar stijgende vraag naar deze houtsoort.

Steigerhoutspecialisten kunnen erover meepraten en lachen aan een stuk door richting de bank. Maar nu kan jij gemakkelijk geld én tijd besparen door zélf je tafel van steigerhout in elkaar te zetten, mét een perfecte afwerking, voor een fractie van het geld. Wat wil je nog meer?

Je vraag je misschien af: Hoe dan?

En het antwoord is: Met een uitgebreid en goed te volgen, stap-voor-stap bouwplan en handleiding waarin je precies kunt achterhalen wat voor afmetingen en materialen je nodig hebt. Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook nog toegang tot meer dan 10.000 bouwplannen om zelf gemakkelijk meubels te maken.

JA! Ik maak het zelf.

4 thoughts on “Maak je eigen tafel van steigerhout

  1. Pingback: Hup! Een TV meubel maken! - Zelf Meubels Maken - Bouwtekeningen

  2. Pingback: Plantenbak maken - Zelf Meubels Maken - Bouwtekeningen

  3. Pingback: Cadeau voor een Doe-het-zelver - Zelf Meubels Maken - Bouwtekeningen

  4. Pingback: Duizenden euro's besparen - Zelf Meubels Maken - Bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *