Kliko ombouw zelf maken

By |

Als de zoektocht naar een kant-en-klare kliko ombouw niet succesvol verloopt, dan maak je er toch zelf een! Dit is de ideale oplossing om je vuilcontainers stijlvol op te bergen en onderdeel te maken van je tuin- of terrasinrichting.

De een kijkt neutraal naar het uiterlijk van de kliko (gft container / vuilniscontainer) en de ander vindt het ronduit lelijk en afzichtelijk. Verschil moet er zijn. Gelukkig kan er wel gemakkelijk wat aan worden gedaan en is het ook nog eens een fluitje van een cent. Maar je moet er wel de handen voor uit de mouwen steken!

Doe-het-zelf Kliko Ombouw

Woonwinkels en bouwmarkten hebben regelmatig leuke kliko ombouw kasten leverbaar maar de keuze is vaak beperkt. Daarbij is het ook nog eens flink zoeken naar een ontwerp en stijl die naadloos bij je eigen tuin past.

Door de doe-het-zelfhouding aan te nemen en aan de slag te gaan met je eigen kliko ombouw, stap-voor-stap aan de hand van een heldere handleiding en bouwtekening, wordt het helemaal naar eigen wens.

Voordelen van een Kliko ombouw

Er zijn tal van voordelen aan het plaatsen van een kliko ombouw, niet alleen fleurt het de boel op, doordat de vuilcontainers niet meer zo opvallen, het is ook handig om:

  1. Ongedierte weg te houden van de vuilnis
  2. Het verspreiden van vuilnisgeuren tegen te gaan
  3. Een opgeruimder effect in de tuin te bereiken
  4. Meer te genieten van de buitenomgeving
  5. Het aangezicht van de tuin netter te maken
  6. Een stijlvolle aanvulling op evt. tuinmeubels, tuinhuis en/of tuinkasten

Geschikt materiaal kiezen

Er zijn diverse materiaalsoorten geschikt voor een kliko ombouw. Bij het kiezen daarvan moet wel rekening worden gehouden met de weersomstandigheden en de grond waar de container(s) op staan.

Steigerhout is een populaire houtsoort voor dit soort doe-het-zelfprojecten maar ook kunststof, pallethout of een combinatie van verschillende materialen kan een uitkomst bieden. De uitstraling wordt sterk bepaald door gebruik van nieuw of gebruikt hout. Met een betrouwbare bouwtekening bij de hand klus je eenvoudig je eigen ombouw in elkaar. Aanpassingen tot in de details door gebruik van deksels, gasveren (van de autosloop) kunnen je project verder personaliseren.

Ja! Ik maak het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *