Hup! Een TV meubel maken!

By |

Geloof het of niet, een TV meubel maken is reuze eenvoudig. Het is namelijk geen rocket science en absoluut geen complex kluswerk. Voor een mooie afwerking moet je wel extra aandacht en zorg aan besteden maar het resultaat mag er dan ook zijn!

Doe-het-zelf TV meubel

Als je bij dit artikel terecht bent gekomen, ben jij vast bereid om de handen uit de mouwen te steken. Om zelf een meubel te bouwen, van begin tot eind! Of je nou een nieuwsgierige hobbyist bent of een ervaren klusser, de eerste stap is al gezet. Nu kun je leren hoe het moet en stap-voor-stap uitgelegd worden in het proces van een TV meubel maken.

Wie al eerder een kant-en-klare TV meubel heeft aangeschaft bij een woonwinkel om het vervolgens zelf in elkaar te zetten, weet ook dat dat geen super ingewikkeld taakje is. Integendeel! De magie ligt vooral in een perfecte bouwtekening. Dat is de belangrijkste basis, want als je uit je hoofd her en der maar wat schroefjes en plankjes legt, zonder te meten… dan valt je zelfgebouwde designmeubel als een kaartenhuis in elkaar. Eenvoudig. Niemand heeft daar tijd voor. Echt niet.

Daarom is het belangrijk om een betrouwbare en complete bouwtekening te hebben waarin je precies kunt zien wat de juiste materialen en gereedschappen zijn om aan de slag te kunnen met je TV meubel. Als je voor je planken en lades de afmetingen tot in de milimeters exact weet, net als de plaatsing van bijvoorbeeld schroeven en scharnieren, kan er maar weinig fout gaan. Zelfs de meest ervaren timmermannen en vrouwen geloven er heilig in; meten is weten!

Een groot voordeel van het bouwen van je eigen meubels is dat je meteen maatwerk hebt. Je kan er een eigen unieke draai aan geven om vervolgens je creaties te verkopen of zelf van te genieten!

Ja, op naar de bouwtekeningen!