Houten krabpaal maken

door |

Je kan ze kopen in iedere dierenzaak maar je kan ook zélf een krabpaal maken! Elke poezenliefhebber weet het. Katten en poezen houden graag hun klauwen scherp. En als je geen krabpaal of expliciet toegewezen plek hebt waar ze dit mogen doen, dan maken ze gewoon gebruik van je bank, tafelpoot, tapijt of deur voor hun dagelijkse fix.

Tijgers in huis

Katten zijn slimme dieren. Kenners weten ook niet beter dan dat het eigenlijk diva’s zijn die (eigenlijk) de baas zijn over hun zogenaamde baasjes. Maar aan de andere kant zijn het ook gewoon snoezelige tijgers die onderdeel vormen van het gezin.

Een zelfgemaakte kattenmand van steigerhout is ook een leuk idee, maar veel katten slapen toch waar ze willen. In sommige gevallen is dat op een tweepersoonsbed, stapelbed of vensterbank. Een eigen krabpaal die zo nu en dan opgefrist wordt met spannende kattengras geurtjes… dát is wel gegarandeerd een hit!

Krabpaal maken is niet ingewikkeld…

Als je de constructie van een krabpaal zorgvuldig bekijkt, zie je vanzelf dat het een wirwar van houten palen, zachte stof en sisaltouw* is. Het is he-le-maal niet ingewikkeld om zelf een krabpaal te maken! Onderschat het echter niet. Met een goede bouwtekening maak je een goede start, zodat je precies weet welke afmetingen je nodig hebt.

*sisaltouw is touw gemaakt van een stevige tropische natuurvezel. Diervriendelijk zonder chemische toevoegingen.

Kieskeurige katten

Katten zijn kieskeurig als het op eten aankomt en zelfs wie ze mag aanraken. Dus waar ze hun klauwen inzetten moet ook wel de moeite waard zijn. Reden genoeg om een bijzondere krabpaal te maken die de stoutste kattenverwachtingen overtreft! Maak een keuze uit een simpele starter krabpaal met één paal of leg de lat gelijk een stuk hoger door aan de slag te gaan met de bouwtekeningen voor een krabpaaaaleis waar meerdere verdiepingen door elkaar kronkelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Basis benodigdheden krabpaal maken: Sisaltouw (8mm) + Multiplex (22mm) + PVC-buis (Ø110mm) + Schroeven

>> > >> >> Direct naar de bouwtekeningen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *