Houten kist maken

door |

We gaan zelf een stoere houten kist maken! Een houten opbergkist is eenvoudig zelf te maken met de juiste bouwtekening. Handig in iedere ruimte van je huis en op vele manieren te personaliseren.

Verschillende ideeën

Bepaal eerst waar je de houten kist wil hebben en wat voor soort hout je ervoor wil gaan gebruiken. In een kinderkamer is bijvoorbeeld een houten kist van beukenhout ideaal omdat dit een veilige, gifvrije en splintervrije houtsoort is. Berg speelgoed moeiteloos op en houd er een leuk bankje aan over!

Een steigerhouten kist voor in de tuin kan heel leuk staan en dubbel dienst doen als een bijzettafeltje. Het kan allemaal! Maak een keuze uit de vele ontwerpen die er beschikbaar zijn in het uitgebreide bouwtekeningen pakket en ga aan de slag!

Op de zolderkamer kan een houten kist goed van pas komen om oude foto’s en spullen van vroeger in te bewaren. De karakteristieke uitstraling van een kist staat wat dat betreft ook gewoon heel stoer!

Een mooie kist om dekens en beddengoed in op te bergen kun je maken van steigerhout, jarrah hout, douglas hout, beukenhout of vurenhout. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door er wielen onder te plaatsen maak je de kist makkelijk verplaatsbaar en is het niet gebonden aan slechts één ruimte.

Wat heb je nodig om een kist te maken?

Als je gaat voor de beste kwaliteit, kom je niet om een betrouwbare bouwtekening heen. Laat het gewenste hout op maat zagen of doe dit zelf in de afmetingen die je op de bouwtekening kunt aflezen. Verder heb je nodig:

  • Schroeven
  • Wieltjes
  • Lat
  • Touw
  • Scharnier
  • Schakelketting
  • Kistsluiting

Bouwtekening houten kist

In het bouwtekeningen pakket vind je naast vele ontwerpen voor houten kisten ruim 10.000 andere doe-het-zelf projecten. Stap voor stap uitgelegd en makkelijk te volgen instructies helpen je op weg naar het gewenste eindresultaat.

Ja! Ik maak het zelf!  > > >> Direct toegang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *