Het beste tuinhout

door |

Het beste tuinhout lijkt misschien op elk ander soort hout maar er is wel degelijk verschil! Ieder bouwproject is uniek en voor een tuinproject heb je specifiek hout nodig dat de seizoenen kan doorstaan. Dit zijn de top 3 beste houtsoorten voor vlonders, schuttingen en terrasoverkappingen en meer! Ook als het gaat om tuinmeubelen en tuinaccessoires gaat zoals een kliko ombouw, tafel, bank, stoelmoestuinbak, tuinplanken of tuinpalen; je wilt er natuurlijk jarenlang van kunnen genieten!

Jarenlang genieten van het beste tuinhout

Het is verstandig om gebruik te maken van het beste tuinhout dat voor je budget mogelijk is. De gewenste uitstraling van het hout is een kwestie van persoonlijke smaak maar de duurzaamheid van het hout is een ander verhaal. In dit artikel worden enkele tips gegeven voor hout dat niet alleen een fijne uitstraling heeft, maar ook bijzonder duurzaam is!

1. Hardhout

Hardhout staat erom bekend dat het van nature al het meest duurzame hout is die er op de markt te vinden is. Met hardhoutbeits behoud je de warme geel- tot roodbruine kleur en wordt het het natuurlijke vergrijzingsproces vertraagd. Laat hardhout op maat zagen bij een bouwmarkt of speciaalzaak omdat het bij doe-het-zelf projecten lastig te bewerken is vanwege de fikse sterkte en hardheid. Wanneer je hardhout als tuinhout (in contact met grond) wilt gaan gebruiken kun je uitgaan van een gemiddelde levensduur van 20 jaar.

tip: op nieuw hardhout breng je voor een uitstekende dekking 2 lagen hardhoutbeits aan en als het al eerder eens behandeld is, voldoet 1 laag.

2. Douglas hout

Als tuinhout en voor gebruik in doe-het-zelf-projecten is Douglashout uitstekend geschikt! Het heeft van nature een levensduur van 15 jaar en met een transparante beits is dit eenvoudig te verlengen tot wel 20-25 jaar. Deze behandeling zal bovendien vergrijzing tegengaan. De warmrode kleur van dit hout zorgt voor een unieke uitstraling, het spinthout steekt wit af tegen het kernhout.

tip: Douglas hout is uitstekend voor constructies die buiten komen te staan.

3. Geïmpregneerd naaldhout

Na hardhout is geïmpregneerd naaldhout één van de meest gekozen houtsoorten voor in de tuin. De levensduur van naaldhout is bij goed onderhoud circa 12-15 jaar. Behandel delen die in contact met de grond staan (als paal of houder) met beits om de levensduur te verlengen.

tip: kies voor duurzaam geïmpregneerd hout, dat verlengt de levensduur tot maximaal 10 jaar!

Uitgebreide bouwtekeningen

Wil je aan de slag gaan met het beste tuinhout? Kijk dan snel verder voor een voordelig pakket met uitgebreide bouwtekeningen! Meer dan je er ooit nodig zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *