Beste hout voor speelgoed

door |

Het beste hout voor speelgoed is splintervrij, hygiënisch, gifvrij en vooral veilig om mee te spelen. Klinkt simpel? Jazeker! Maar toch is het een uitdaging voor doe-het-zelvers om het juiste hout te vinden en te bewerken zodat kinderen er optimaal van kunnen genieten.

Afhankelijk van het soort doe-het-zelf project dat je gaat starten, kies je de gepaste houtsoort uit om te bewerken. Beukenhout is al heel lang een go-to voor het maken van speelgoed, en niet alleen onder amateurs! Grote speelgoedfabrikanten kiezen steevast voor beukenhout om houten bouwblokken, telramen, auto’s, poppenhuizen en meer te vervaardigen.

Beukenhout is van nature kleur-, geur- en smaakloos. Een belangrijk detail om te onthouden wanneer het op het maken van kinderspeelgoed aankomt. Zeker bij de allerkleinsten is het niet vreemd als er al spelend een houten blokje of treintje in de mond terecht komt.

Met de uitgebreide bouwtekeningen kun je zelf het leukste houten speelgoed maken. Zelfgemaakt speelgoed geeft enorm veel voldoening en gaat vaak generaties lang mee.

Hout voor speelgoed

Andere geschikte houtsoorten voor het maken van houten speelgoed zijn o.a:

Resten steigerhout
Eenvoudig een keukentje of werkbankje maken van resten steigerhout! De makkelijk te volgen ontwerpen hiervoor vind je ook terug in het bouwtekeningenpakket.

Rubberhout
Dit is ook net als beukenhout een vrij harde houtsoort, ecologisch vriendelijk, sociaal verantwoord en splintervrij. Ideaal voor het maken van karretjes, loopfietjes en ander speelgoed.

Multiplex en Triplex
Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere houtsoorten te combineren bij het maken van houten speelgoed. Verbind verschillende elementen op een manier zodat het speelplezier op die manier kan worden vergroot. Ideaal voor het bewerken van kleinere onderdelen en het plaatsen van wanden in bijvoorbeeld poppenhuizen e.d

Aan de slag met zelf speelgoed maken

Ontdek wat er nog meer mogelijk is met hout! Laat je inspireren door de artikelen op deze website en neem een kijkje bij de grootste collectie bouwtekeningen die er online te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *